recept: Barna hagymaszósz, Kifőzde
Barna hagymaszósz
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

6-8 fej vöröshagyma,
1 szál fehérrépa,
3 dl barna sör,
3 gerezd fokhagyma,
5 dl húsleves,
2 szelet rozskenyér,
3 szem borókabogyó,
vaj, zsír, cukor


A hagymát és fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk és finomra felaprózzuk. Kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a répát és a vékonyra szelt fokhagymát.
Ezekkel is pirítjuk pár percig, majd felöntjük a sörrel és felforraljuk.
Ha felforrt, felöntjük a húslevessel is, és sóval, egész fekete borssal, cukorral és borókával ízesítjük. Beletépkedjük a kenyér belét és lassú tűzön másfél-két órát főzzük.
Ha kész, átpaszírozzuk és belemorzsolunk kevéske vajat, hogy ne bőrösödjön, de fényesedjék.
Sült húsokhoz adhatjuk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sülthús

Forrás: A Nők lapja nyomán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.12.14. Utoljára frissítve: 2008.12.21.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 09:18:09 - 1.87)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez